آشنایی با انواع میراگرها برای مقابله با نیروی زلزله در سازه
جمعه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۷، ۱۲:۱۲ ب.ظ
آشنایی با انواع میراگرها برای مقابله با نیروی زلزله در سازه نا فایل آموزشی خلاصه و مفیدی هست که در ادامه دانلود خواهید کرد.در این فایل شما با انواع میراگرها برای مقابله با نیروی زلزله و عملکرد آنها بصورت خلاصه آشنا خواهید شد…
انواع میراگرها
به منظور کاهش ارتعاشات ناشی از باد یا زلزله در ساختمانهای بلند، ابزاری ابداع گردیده و استفاده شدهاند. ابزار کاهش ارتعاشات سازه بر اساس نیاز سیستم آنها به چند گروه تقسیم شدهاند.
-ابزار کنترل غیر فعال (Passive) سیستم هایی هستند که نیاز به منبع انرژی خارجی ندارند. این ابزار از نیروهایی که در پاسخ به حرکت سازه در داخل آنها ایجاد میشود بهره میگیرند. جدا ساز پایه(Base Isolation) ، میراگر جرمی تنظیم شده (TMD) میراگر اصطکاکی پال (Pall Friction Damper) ، میراگر فلزی تسلیمی ADAS ، میراگر ویسکوز و میراگر ویسکو الاستیک از این گروهند.
-در کنترل فعال (Active)، پاسخهای سازه توسط انرژی خارجی وارده بر سازه کاهش می یابد. این سیستمها دستگاههای قابل کنترلی هستند که توسط ابزار کمکی همواره در حال وارد کردن نیروهای کنترلی به ساختمان هستند. به عنوان مثال کابلی به ساختمان وصل میشود و در جهت خلاف نیروهای برشی وارده زلزله به ساختمان نیرو وارد میکند. سیستمهای فعال از غیر فعال موثرتر هستند، اما علیرغم عملکرد عالی، مشکل بزرگ هزینههای اجرایی و نگهداری را دارند. نمونه این گونه سیستمها میراگرهای جرمی فعال (AMD) میباشد.
-سیستمهای نیمه فعال (Semi-active) دستگاههای قابل کنترلی هستند که نسبت به سیستمهای کنترل فعال نیازمند انرژی به مراتب کمتری هستند. در این سیستمها انرژی به داخل سیستم تزریق نمیشود و بنابراین پایداری در تمام مراحل باقی خواهد ماند. به عنوان نمونه میتوان از میراگر با مجرای متغیر (Variable orifice) برای ایجاد سختی متغیر نام برد
سیستمهای نیمه فعال از دستگاههای غیر فعال موثرتر هستند، هرچند که هزینههای اضافی برای شیرهای قابل کنترل، سیستم کنترل کامپیوتری، سنسورها و نگهداری را میطلبند. در عین حال اگرچه تاثیر آنها از سیستمهای فعال کمتر است، ولی هزینه بسیار پایین اجرا و نگهداری، تعبیه این سیستمها را بسیار قابل توجیه ساختهاست….
دانلود
۹۷/۰۱/۲۴