صفحه ستون یا بیس پلیت در سازه
با سلام خدمت شما دوستان عزیز.
امروز با یک فیلم آموزشی در مورد صفحه ستون یا بیس پلیت در سازه فلزی خدمتتان رسیده ام.
این فیلم برگزیده ای از محصول آموزشی نقشه خوانی و نکات اجرایی سازه های فلزی است. و نکات اجرایی مهمی در رابطه با اجرای صحیح صفحه ستون یا بیس پلیت (Base Plate) بیان شده که شاید، کمتر جایی به آن پرداخته شده است.
صفحه ستون یا بیس پلیت از بخش های کلیدی در اجرای سازه های فولادی است و نحوه اجرای آن در سایر بخش های سازه، تاثیر میگذارد.
تمایز بین سازه های فلزی و بتنی هم از صفحه ستون یا بیس پلیت آغاز می شود. در سازه های بتنی برای اجرای ستون ها ریشه گذاری می کنند. برای صفحه ستون ها دقت بیشتری نسبت به ریشه گذاری در سازه های بتنی نیاز داریم.
صفحه ستون ها معمولا به صورت مجزا از اسکلت اصلی سازه و توسط پیمانکاران اجرای فونداسیون، کار گذاشته می شوند. به همین دلیل ممکن است، دقت کافی در اجرای آن ها به کار برده نشود.
به عنوان مجری یا سازنده ساختمان، در مرحله کاشت صفحه ستون ها، باید کاملاً حواسمان به آن ها باشد. دیدن این فیلم آموزشی آموزنده، بسیار به شما در اجرای صحیح بیس پلیت ها کمک می نماید.
نکاتی که در این فیلم آموزشی به آن پرداخت شده است:
۱- تیپ بندی های رایج صفحه ستون
۲- آیتم های نمایش داده شده در دیتایل بیس پلیت در نقشه سازه
۳- نکات اجرایی مربوط به بولت ها
۴- اشتباهات رایج در اجرای صفحه ستون ها
۵- اهمیت همباد بودن صفحه ستون ها
۶- شیوه رفع ناهمترازی در صفحه ستون ها
به کارگیری پیمانکار ماهر و مسئولیت پذیر در اسکلت بسیار اهمیت دارد. به هیچ وجهی ملاکِ انتخابِ پیمانکارِ اسکلت را صرفاً قیمت پایین تر، قرار ندهید.
تعجب برانگیز است که در صنف پیمانکاران اسکلت، نرخ اجرت کار، معیار مشخصی ندارد. معمولاً افرادی که قیمت های پایین تر پیشنهاد می دهند، آن را با دزدیدن از کار و کاهش کیفیت جبران می کنند.
تجربه نشان داده است، در مورد اسکلت مهندس مجری یا کارفرما، هر چقدر هم حواسشان باشد، باز هم نمی توانند، همه موارد را کنترل کنند و جاهایی هست که از دیدرس آن ها پنهان می ماند.
ترفند دیگری که برخی پیمانکاران اسکلت دارند این است که با پیشنهاد قیمت پایین تر، کار را میگیرند و اصطلاحاً زخمی می کنند. سپس دبه در می آورند که قیمت پایین است و نمی صرفد و کارفرما را مجبور به افزایش دستمزد به میزان مورد نظر آن ها می کنند.
معمولا کار نیمه کاره را هم نمی توان به پیمانکار دیگری سپرد. زیرا پیمانکاران دیگر کار نیمه کاره را قبول نمی کنند یا هزینه تعویض پیمانکار، خیلی بیشتر تمام می شود.
به همین دلیل پیمانکاری که انتخاب می کنید باید کسی باشد که مورد وثوق شما باشد. کسی که حتی وقتی کارفرما حواسش نیست، خودش کنترل های لازم را روی کار انجام دهد.
من کسی هستم که در کارهای اجرایی روی اجرت کارها خیلی دقت میکنم که اقتصادی ترین حالت را انتخاب کنم ولی در مورد اسکلت سازه، نباید کیفیت را فدای قیمت نمود.
از ویژگی های یک پیمانکار خوب این است که:
- مسئولیت صد در صد کار را بپذیرد.
- کار را با کیفیت مطلوب تحویل دهد.
- قیمت مناسب و منصفانه نسبت به کیفیت کار پیشنهاد دهد.
- حین کار نیز دبه در نیاورد و عذر و بهانه نیاورد. به تمامی مفاد قرار داد پایبند باشد.
- نسبت به اقلام مصرفی در کارگاه که تامین آن بر عهده کارفرما است، دلسوزانه عمل کند.
اگر به دنبال چنین پیمانکاری میگردید ما یک تیم اجرایی خوب را به شما معرفی میکنیم. برای کسب اطلاع بیشتر یا شروع همکاری می توانید با شماره زیر تماس بگیرید: