پرسش : چند سوال در خصوص طراحی سقف #وافل ؟
پرسش : چند سوال در خصوص طراحی سقف #وافل ؟
1- آیا ضریب ترک خوردگی(0.25) در etabs برای دال سقف وافل((membrane باید اعمال شود یا نه؟
2- آیا در خروجی etabs برای ورود به safe اعمال ضرائب اصلاحی ترک خوردگی در دال (مقدار0.25*.95 ویا 0.25) لازم است یا نه؟
3-معمولا در بحث کنترل پیچشی، پیچش در مد سوم اتفاق می افتداگر در یک مورد پیچش در مود دوم اتفاق بیافتد<آیا این حالت مشکلی ایجاد نمی کند ؟
✅ پاسخ :
1️⃣ #ضریب_ترک_خوردگی سقفهای #دال و از جمله سقف #وافل اگر با هدف طراحی لرزه ای سازه باشد به جهت حذف اثر سختی و مقاومت دال در تحمل بارهای جانبی باید برای سختی خارج از صفحه عددی نزدیک به صفر لحاظ گردد و اگر با هدف طراحی اجزای باربر ثقلی باشد باید با لحاظ کردن سختی غیرصفر انجام گیرد. سختی دالها در این حالت حداقل 0.25 در نظر گرفته میشود. در صورت وجود تیر در سقف ، به دلیل کاهش احتمال ترک خوردگی دال ، این سختی افزایش می یابد. بر حسب میزان سختی تیرها ممکن است این افزایش تا مقدار 0.5 نیاز باشد، ولی در مورد اینکه بین 0.25 تا 0.5 چه مقداری لحاظ گردد ضابطه ای در آیین نامه ها و مراجع به صورت صریح وجود ندارد.
2️⃣ در مورد سقفهای #دال_مجوف ( مثل #یوبوت یا #کوبیاکس ) که مدلسازی آنها در نرم افزار با المانهای توپر انجام میشود، به جهت واقعی سازی رفتار دال ، لازم است که به ضریب سختی مورد نظر یک ضریب کاهنده دیگر نیز اعمال گردد. اما در مورد سقفهای وافل چون در #ETABS و #SAFE میتوان سقف دال با تیرچه های دوطرفه را مستقیماً مدل نمود و در واقع مدلسازی به واقعیت نزدیک است این اثر کاهنده در سختی فرض شده لازم نیست.
3️⃣ حاکم شدن مود پیچشی در مودهای اولیه نشان از وجود #نامنظمی_پیچشی قابل توجه در سازه است. ترجیحاً طراحی سازه باید به گونه ای انجام گیرد که این #نامنظمی به حداقل خود برسد؛ اما اگر این امر امکانپذیر نشد ، با رعایت دیگر ضوابط و محدودیت های #آیین_نامه_2800 میتوان آن را مورد قبول قرار داد.