مقاوم سازی با الیاف frp و کاشت میلگرد و انکربولت

کاشت میلگرد در گیلان و مازندران، آب بندی نما و چاله آسانسور ، آب بندی استخر

مقاوم سازی با الیاف frp و کاشت میلگرد و انکربولت

کاشت میلگرد در گیلان و مازندران، آب بندی نما و چاله آسانسور ، آب بندی استخر

مقاوم سازی ، کاشت میلگرد ، اجرای الیاف کربن و شیشه frp cfrp و gfrp


کاشت میلگرد در فونداسیون و نمای ساختمان

مهندس فلاح چای

09120215547

توجه :هزینه انجام خدمات در همه نقاط گیلان ومازندران یکسان است

نویسندگان
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

پنجشنبه, ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۵۲ ق.ظ

۰

پرسش :  اگر در برخی طبقات که در انتها #اختلاف_تراز وجود دارد ، از عناصری مایل یا قائم به صورت دال ، رمپ یا دیوار بتنی جهت اتصال دو دیافراگم استفاده شود ، آیا میتوان طراحی این عناصر را مطابق با ضوابط #دیافراگم ها انجام داد ؟
✅ پاسخ : توصیه میشود که از اتصال قسمتهایی از دیافراگمها که دارای اختلاف تراز هستند حتی الامکان با دیوار یا رمپ خودداری شود. این موضوع خصوصاً در مورد اتصال با عناصر قائم مشابه دیوار و یا مایل با زاویه ای نزدیک به قائم اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا به دلیل رفتار متفاوت دو دیافراگم در دو تراز متفاوت ، قطعه رابط این دو،  متحمل نیروهایی در راستای عمود بر صفحه خود میشود که این موضوع باعث ایجاد تنشهای زیاد در این عناصر میشود. اما در هر صورت اگر به هر دلیل راه حل بهتری وجود نداشته باشد، میتوان با در نظر گرفتن ضوابط زیر و مشابه دیافراگم ها اقدام به طراحی این عناصر نمود. این ضوابط شامل رمپها و راه پله ها نیز که به نوعی اتصال دو دیافراگم در دو تراز را ایجاد میکنند نیز میگردد:
1️⃣ استخراج تلاشهای داخلی این عناصر جهت طراحی آنها در حالتی انجام میشود که به آنها #دیافراگم_نیمه_صلب اختصاص داده شده باشد. مدلسازی آنها تا حد امکان باید نزدیک به شرایط واقعی بوده و در برگیرنده سختی های داخل و خارج صفحه با در نظر گرفتن ضرایب #اصلاح_سختی مناسب باشد. حتی الامکان در طراحی سازه از سختی و مقاومت این عناصر با اعمال ضرایب اصلاح سختی نزدیک به صفر صرفنظر شود و طراحی این عناصر در فایل دیگری با سختی های واقعی انجام گیرد و البته احیاناً اثرات منفی این عناصر با لحاظ کردن شرایط واقعی ( به طور مثال اثر منفی آنها در ایجاد نامنظمی پیچشی ) بر روی رفتار سازه دیده شود.
2️⃣ تلاشهای داخلی این عناصر با در نظر گرفتن نیروی وارد بر دیافراگم ها بر اساس ضوابط بخش 3-8 و رابطه 3-15 #آیین_نامه_2800 محاسبه شود.
3️⃣ در صورتی که این عناصر ایفا کننده نقش عنصر #جمع_کننده  ( #Collector ، #کالکتور ) هم  هستند (به بیان دیگر بخشی از نیروی جانبی دیافراگم را به عناصر مقاوم جانبی قائم منتقل میکنند ) باید این عناصر و اتصالات آنها بر اساس #زلزله_تشدیدیافته مورد طراحی قرار گیرند.
4️⃣ در صورتی که مطابق بند 3-8-7 از آیین نامه 2800 ، سازه در پلان دارای #نامنظمی هندسی یا نامنظمی دیافراگم یا نامنظمی خارج از صفحه و یا نامنظمی در ارتفاع به لحاظ قطع سیستم باربر جانبی در پهنه های با خطر نسبی زلزله متوسط و بالاتر باشد ، باید نیروی طراحی اتصالات دیافراگم به اجزای قائم و نیروی طراحی عناصر جمع کننده به میزان 25 درصد افزایش یابد. طبعاً اگر عناصر مورد نظر شامل شرایط فوق باشند ، این موضوع در طراحی این عناصر و اتصالات آنها نیز باید لحاظ گردد.
5️⃣ در طراحی این عناصر باید ضوابط فصل 23 #مبحث_نهم در مورد #ضوابط_لرزه_ای دیافراگم ها لحاظ گردد. از جمله مطابق بند 9-23-4-3-2-5 اگر این عناصر نقش جمع کننده داشته باشند و تنش فشاری در آنها از حدود 20 درصد مقاومت فشاری بتن بیشتر گردد ، لازم است که آرماتورگذاری عرضی مطابق ضوابط بند فوق در این عناصر پیش بینی گردد. این موضوع در صورتی که این عناصر نقش عنصر مرزی یا لبه ( #chord ) را  داشته باشند نیز صادق است ( عناصری که در لبه دیافراگم یا لبه بازشوها قرار میگیرند).


برداشت از کانال :

استاد مهندس احمد رضا جعفری
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۲/۲۷
ش.م

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی